Vakmanschap in organisatieverandering!

Werkgeluk

Werkgeluk

Expertise

Werkgeluk

Blije medewerkers, minder ziekteverzuim, efficiëntere organisatie en meer omzet!  

Het is al jaren bekend en de meest succesvolle bedrijven weten hoe het moet. Aandacht hebben voor werkgeluk en goed werkgeverschap zorgt ervoor dat de organisatie als geheel beter presteert. De grootste winst behaal je doordat medewerkers blijer zijn, minder vaak ziek zijn en productiever zijn. Als side note; werken aan werkgeluk betekent niet dat iedereen altijd maar blij is óf blij moet zijn.

Uit onderzoek blijkt dat koeien die blij zijn meer melk produceren. Dit effect is zelfs al merkbaar bij koeien die een naam hebben ten opzichten van koeien die geen naam hebben. Oftewel, persoonlijke aandacht is doorslaggevend. Ik weet wat je denkt, een onderzoek over koeien zegt niks over mensen. Dat klopt! Maar we weten ook allemaal uit eigen ervaring dat als jij zelf blij en gelukkig bent, dat je ook beter presteert én dat je omgeving ook van die energie profiteert.

Werken aan werkgeluk door het meten van de medewerkersbetrokkenheid is voor elke organisatie aan te raden. Voor het meten zijn diverse onderzoeken mogelijk. Maar weet dat het niet bij één onderzoek blijft. Na het onderzoek begint de reis naar gelukkige werknemers pas echt. Het samen met de medewerkers opvolgen van de resultaten zorgt ervoor dat er continue aandacht is voor werkgeluk. Dit proces van opvolging kun je inrichten door in eerste instantie de resultaten met iedereen te delen en daarna te bespreken. Wees hier open, eerlijk en transparant over. Vooral ook als er verbeterpunten liggen ten aanzien van het management. Ten tweede om met de medewerkers prioriteit te geven aan de onderwerpen waar aan gewerkt moet worden. Ten derde ga je samen met het management en met medewerkers in dialoog over de Hoe en Wat van de gekozen onderwerpen. Wat moet er gebeuren en Hoe gaan we dat samen doen. Je geeft medewerkers hierdoor zelf regie en eigenaarschap over hun werkgeluk. Je zet letterlijk de medewerkers in hun kracht!

Ik heb jaren ervaring met het begeleiden van (cultuur) verandertrajecten binnen de overheid en het werken aan werkgeluk. Mijn mooiste ervaring hierin is het opstarten, begeleiden en adviseren van het Great Place To Work (GPTW) traject bij het Vastgoedbedrijf Almere.

Waar ik je mee van dienst kan zijn: 
  • Onderzoek / meting doen naar werkgeluk
  • Medewerkersbetrokkenheidsonderzoek
  • Medewerkerstevredenheidsonderzoek
  • Analyseren van onderzoekresultaten
  • Begeleiden van het proces van opvolging
  • Dialoogbegeleider
  • Teamontwikkeling

Contactformulier